Deze website is mede tot stand gekomen door:

De hiernaast vermelde bedrijven werkten spontaan mee aan alle aspecten van het tot stand komen van de restauratie van onze kerk door onze vrijwilligersgroep, die we inmiddels hebben omgedoopt tot de “Klussergroep van de CalixtusBasiliek”.

Deze website werd ontworpen en wordt mede onderhouden door een goede samenwerking tussen een van onze sponsors en de Klussersproep.

Voor de uitbreiding van de parkeerplaatsen bij de pastorie konden we zomaar ergens in Groenlo 300 trottoirtegels ophalen.

Voor de leverantie van diverse noodzakelijke hulpmaterialen/-middelen ontvangen we bij alle betrokken bedrijven een aanmerkelijke korting, en vaak ook nog onder het motto: “Nem moar met, ut is good en wed hoge tied dat de’r wat gebeurd’n.”

3.000 straatklinkers, ettelijke m3 plakzand, opvulzand, het afvoeren van vuile grond en puin, enz. enz., het gebruik van zware aanhangers en noem maar op, voor het uitbreiden en het creëren van een aantal parkeerplaatsen bij de pastorie werden gratis beschikbaar gesteld.

Nieuwe leren deurbekledingen in het achterportaal, gordijnen , deurdrangers voor het achterportaal werden zomaar in een mum van tijd, in onderlinge samenwerking tussen enkele bedrijven geregeld.

Aanhangers voor het tijdelijk afvoeren van kerkbanken,, kant en klare cement, beton, vloerplaten, steigerpalen voor het in plastic inpakken van het orgel tijdens de restauratie van de muren en plafonds, kortom alles waar we om vroegen werd ons zonder problemen beschikbaar gesteld door onze Grolse Bouwbedrijven.

Vanuit alle lagen van de Grolse bevolking krijgen we positieve reacties op ons werk om onze kerk weer op te knappen tot de echte “Kathedraal van de Achterhoek”. Het is goed te weten dat we hierin ook voluit gesteund worden door onze Grolse Ondernemers en hun medewerkers.